Huippusuorituskykyisten PEUGEOT 508- ja 508 SW -versioiden myötä PEUGEOT julkistaa nyt ensimmäinen luvun PEUGEOT SPORT ENGINEERED -tarinaansa.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED - takaisin suorituskyvyn edelläkävijänä

PEUGEOT SPORT ENGINEERED on PEUGEOTin huipputehokkuuden yksikkö, jossa luodaan uudenlaista suorituskykyä sekä ajokokemuksia kehittämällä sähköistettyjä moottoreita.

PEUGEOT SPORTIN YTIMESSÄ

Huippusuorituskykyisten PEUGEOT 508- ja 508 SW -versioiden myötä PEUGEOT julkistaa nyt ensimmäinen luvun PEUGEOT SPORT ENGINEERED -tarinaansa. Urheilullisuuden ja teknologian täydellisen liiton myötä PEUGEOT luo uudentyyppiselle suorituskykyvylle uudenlaiset normit, vastuuntuntoisen suorituskyyvyn nimeltään: Neo-Performance.

Tämän uuden malliston logo kolmine Kryptoniitti-raitoineen viittaa PEUGEOT SPORTin uuteen identiteettiin sekä uusimpien sarjavalmisteisten mallien ajovaloihin. Inspiraationsa se ammentaa maineikkaan PEUGEOT 504 Coupén takavaloista.  

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED on todellinen teknologisen osaamisen näytönpaikka sekä perimmäinen ilmentymä PEUGEOT SPORTin insinöörien asiantuntemuksesta. Osaamisensa he ovat todistaneet moneen kertaan :

Kansainvälisissä kilpailuissa kuten WRC-rallisarjassa, DAKARissa, Pikes Peak’issä ja WEC-sarjassa (Word Endurance Championship) 208 FE –konseptiauton kehitystyössä vuonna 2013 (CO2 46 g/km – 0/100 km/h 8,2s) sekä 308 R Hybridissä vuonna 2015 (500 hv – 720 Nm  - 0-100 km/h 4,0s). Samassa yhteydessä PEUGEOT julkistaa paluunsa WEC-sarjaan (World Encurance Championship) ja sen kuninkuusluokkaan LMH (Le Mans Hypercar) vuodesta 2022 alkaen.

 
PEUGEOT SPORTIN SUORITUSKYKY

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED on kaikkien aikojen suorituskykyisin PEUGEOTin valmistama sarjatuotantoauto.

Voimalinja saavuttaa 360 hv tehon ja 520 Nm väännön yhdistämällä polttomoottorin ja sähkömoottorin. Yhdistelmä mahdollistaa välittömän reaktiokyvyn ja tuloksena on Peugeotille ennen näkemätön suorituskyky:

 • 0-100 km/h: 5,2 sek
 • 0-1000 m: 24,5 sek
 • 80-120 km/h: 3 sek

Maksiminopeus 250 km/h (rajoitettu sähköisesti).

Ajonautinto on PEUGEOTin DNA:n ytimessä ja tästä syystä PEUGEOT SPORTin insinöörit sovittivat käyttöön PEUGEOT 508:n alustan parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi niin mukavuudessa ja ajettavuudessa:

 • Iskunvaimennuksen optimointi kolmeen eri tasoon (Comfort/Hybrid/Sport)
 • Madallettu alusta, suurempi raideleveys (+24 mm edessä ja +12 mm takana)
 • Jarrulevyt edessä halkaisijaltaan 380 mm ja kiinteät 4-mäntäiset jarrusatulat
 • 20" vanteet ja Michelin© Pilot Sport 4S –renkaat

 
HUIPPUTEHOKKUUS

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED saavuttaa 360 hv tehon polttomoottorin ja kahden, taka-akselille sijoitetun sähkömoottorin yhdistämisen ansiosta. Neliveto varmistaa optimaalisen vetokyvyn kaikissa sääolosuhteissa.

Tarjolla on viisi eri ajotilaa, joiden valinta tapahtuu keskikonsolin valitsimesta:

Electric : 100% sähköiseen, äänettömään ajoon, toimintamatka 42 km (WLTP). Pääsy myös kaupunkien päästörajoitetuille alueille. Kiihdytyksissä sähkömoottorien tuoma välitön vääntö 0-140 km/h.

Mukavuus : Hybridiajotila pehmeämmällä jousituksella, tuloksena huippumukava ajo.

Hybrid : ajotila valitsee automaattisesti käyttövoimaksi polttomoottorin tai sähkömoottorin optimaalisen kulutuksen varmistamiseksi

Sport : maksimiteho 360 hv parhaaseen ajonautintoon! Tämä ajotila vaikuttaa myös ohjaukseen, iskunvaimennukseen, kaasupolkimen vasteeseen sekä digitaalisen näytön sävyyn. Polttomoottori varmistaa, että akku säilyy täyteen ladattuna joka hetkessä.  

4WD : maksimaalinen vetokyky liukkaissa ajo-olosuhteissa.

Lataushybriditoimintojen osalta 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED -mallin kehitystyössä hyödynnettiin kokemuksia vastikään lanseeratuista PEUGEOT 3008 HYBRID/HYBRID4 ja PEUGEOT 508 HYBRID –malleista sekä PEUGEOT SPORTin asiantuntemusta hybridisaatiosta autourheilussa.

Latausvaihtoehtoja on useita ja ne soveltuvat hyvin jokapäiväiseen käyttöön:

 • alle 7 tuntia kotilatauspistokkeesta
 • 4 tuntia vahvistetusta 16A-pistokkeesta
 • alle 2 tuntia, jos käytössä on 32A latauspiste

Kotilatausaseman voi hankkia PEUGEOT-jälleenmyyjältä auton oston yhteydessä. Kaikkien sähköisten PEUGEOT-mallien käytössä olevat mobiililaitteisiin asennettavat palvelut on käytettävissä  täysin veloituksetta MyPeugeot® -sovelluksen avulla.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED on matkustamo- ja tavaratiloiltaan samansuuruinen kuin vastaavat polttomoottoriversiot sähkömoottorien ja akuston järkevän sijoittelun ansiosta.

PEUGEOT SPORT ENGINEERED on kehittänyt uuden tyyppisen lumoavan suorituskyvyn nimeltään: Neo-Performance. Kyse on urheilullisuuden ja teknologian täydellisestä liitosta,  tuloksena merkittävän alhaiset CO2-päästöt: 46 g/km WLTP-normin mukaan, joka vastaa 2,03 litran kulutusta/100 km. 

 
ELÄMYS KAIKILLE AISTEILLE

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED ruumiillistaa PEUGEOTin taidon toteuttaa ajettavuuden. Alustan säätöjen viimeistelystä ja säädöistä ovat vastanneet PEUGEOT SPORTin insinöörit optimaalisen ajonautinnon aikaansaamiseksi. Kaarreajo-ominaisuudet ovat täsmälliset, kiitos ohjauksen äärimmäisen hienosäädön.

Nelivedon lisäksi ja optimaalisen turvallisuuden takaamiseksi 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED on varustettu kaikilla PEUGEOT 508-mallistoon tarjolla olevilla ajoavustimilla: Night Vision, mukautuva vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnoin, kaistavaroitin, automaattinen hätäjarrutus jne.

PEUGEOT i-Cockpit® -ohjaamo nousee parhaaseen elementtiinsä pitäen sisällään kompaktin kokoisen ohjauspyörän kolmella kryptoniitin värisellä koristeraidalla, jotka ovat tunnusomaisia PEUGEOT SPORT ENGINEERED-mallille, sekä korkealle sijoitetulla 100% digitaalimittaristolla. PEUGEOT i-Cockpit® -ohjaamon graafiset animaatiot sekä 10" HD-keskusnäyttöä koristava logo korostavat esklusiivista ilmettä.

« Comfort-fit » istuinten verhoilu on yhdistelmä nahkaa, 3D-kangasta sekä Alcantaraa©. Matkustamoa koristavat tramontanen harmaat ja kryptoniten väriset kaksoiskoristetikkaukset. Vakiovarusteisiin kuuluu FOCAL® Hi-fi-järjestelmä.

 
Mallin aerodynaamista muotoilua vahvaistavat version erikoispiirteet:

 • Edessä : teräväpiirteinen etusäleikkö, etupuskuri, ilmanottoaukot ja kryptonite-logo
 • Kyljissä: kolme erikoiskoristeltua taitetta ja kolme koristeraitaa toistuvat jälleen sedan-versiossa takasivuikkunassa sekä  SW-version etulokasuojissa.
 • Takana : elektrolyyttisesti käsitellyt mustat pakoputket, kiiltävän musta ilmanohjain
 • 20 » vanteet,  MICHELIN© Pilot Sport 4S –renkaat, PEUGEOT SPORT kryptonite- etujarrusatulat.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED on saatavana kolmena eri korinvärinä: Seleniumin harmaa, musta Perla Nera sekä helmiäisvalkoinen. Kaikki 508 PEUGEOT SPORT ENGINEEREDissa olevat logot ovat mustia korostaen mallin luontaista urheilullisuutta. 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED valmistetaan Mulhousessa, Ranskassa ja on tilattavissa lokakuun puolivälistä 2020 alkaen (maasta riippuen).

Yhtenä ensimmäisistä markkinoista 508 Peugeot Sport Engineeredin houkuttelevat Suomen hinnat on julkaistu! 
Peugeot 508 PSE hinta alkaen: 62.479 euroa ja 508 SW PSE hinta alkaen 63.982 euroa. Ennakkotilaukset alkavat lokakuussa 2020 ja toimitukset vuoden 2021 puolella. 

Peugeot-myynti >