IONIQ5 on myös Suomessa Vuoden auto -kilpailun finaalissa, voittaja julkaistaan 16.12.2022. 

Hyundain uusi sähköauto IONIQ 5 voitti Viron Vuoden auto 2022 -kilpailussa.

Hyundain uusi sähköauto Ioniq 5 voitti Viron Vuoden auto 2022 -kilpailussa. Voittaja julkistettiin 8.12.2021 LaitseRallyParkissa järjestetyssä gaalassa.

Hyundai Ioniq 5 keräsi kaikkiaan 63 pistettä ja voitti kilpailun selvällä 21 pisteen erolla. Kilpailun kolmannelle sijalle ylsi Hyundai i20 39 pisteellä.

Ensimmäisen kerran sähköauto voitti Viron Vuoden auto -tittelin viime vuonna, jolloin Porsche Taycan vei voiton. Vuoden 2022 kilpailussa kaksi parasta autoa olivat molemmat sähköisiä, toiseksi eniten pisteitä keräsi Škoda Enyaq.

Hyundai voitti Viron Vuoden auto -kilpailun nyt ensimmäisen kerran. Edellisen kerran merkille tuli menestystä vuonna 2012, jolloin Hyundai oli kilpailussa toisella sijalla. Viron Vuoden auto -kilpailun 22-vuotisessa historiassa tittelin on voittanut 13 eri automerkkiä.

Viron Vuoden auton valitsee autotoimittajista koostuva tuomaristo. Kilpailun järjestää Viron Tekniikan Maailma -media ja sitä tukevat Shell Helix ja Alexela. Viroon oli viimeisen 12 kuukauden aikana saapunut yli 30 uutismallia, joista tuomariston jäsenet valitsivat finalistikuusikon.

Marraskuun lopussa Hyundai menestyi myös Liettuan Vuoden auto -kilpailussa. Ioniq 5 voitti Paras sähköauto, Paras innovaatio ja Paras design -palkinnot. Paras perheauto -palkinto meni Hyundai Santa Felle. Latvian Vuoden auto -alkukilpailussa Hyundailta ovat mukana Ioniq 5, i20, Bayon, Tucson ja Santa Fe. Voittaja ratkeaa tammikuun lopulla.

Hyundai Ioniq5 on myös Saksan Vuoden Auto 2022

Hyundai Ioniq 5 voitti haastajansa Saksan Vuoden Auto 2022 -kilpailun finaalikierroksella: Hyundain keskikokoluokkaan suunnittelema täyssähköauto päihitti viimeisellä äänestyskierroksella Audi E-Tron GT:n ja Porsche 911 GT3:n.

Vain puoli vuotta Saksan markkinoille tapahtuneen lanseerauksensa jälkeen Hyundain Ioniq 5 on valittu vuoden 2022 German Car of the Year (GCOTY) – Vuoden Auto 2022 -kilpailun ykköseksi Saksassa. Ioniq 5 voitti arvostetun palkinnon finaalin viimeisellä äänestyskierroksella Audi E-Tron GT- ja Porsche 911 GT3-malleja vastaan.

Saksan Vuoden Auto -kilpailussa vuoden aikana lanseeratut uutuusautot kilpailevat keskenään viidessä eri kategoriassa: Compact, Premium, Luxury, New Energy ja Performance. Kansainvälisesti verkottunut kahdenkymmenen autotoimittajan tuomaristo koeajaa, testaa ja arvioi jokaisen uutuusmallin sen ominaisuuksien, ajanmukaisuuden ja arvioidun käyttöiän perusteella. Hyundai Ioniq 5 voitti "New Energy" -kategorian ja pääsi ykköstilansa myötä viimeiselle äänestyskierrokselle, jossa automalli nousi koko kilpailun ykköseksi.

- Hyundai Ioniq 5 ei vain ole muista erottautuva sähköauto. Meille (tuomareille) se on tämän vuoden huippumalli, sanoo "German Car of the Year" -kilpailun perustaja ja tuomariston jäsen Jens Meiners.

- Ioniq 5:n ainutlaatuinen yhdistelmä tyylikästä suunnittelua, tehokkuutta ja ajamisen iloa auttoi automallia keräämään keskimääräistä paremmat pisteet kaikissa kriteereissä ilman heikkoja kohtia. Silmissämme Ioniq 5:n toimintakonsepti ja akkuteknologia ovat uraauurtavaa teknologiaa. Ja vaikka kysymyksessä on vuoden 2022 saksalainen auto, Ioniq 5 on ehdottomasti maailmanlaajuisesti houkutteleva.

- Ioniq 5:lle arvostetun palkinnon voittaminen näin kovassa kilpailuympäristössä todistaa, että olemme onnistuneet luomaan poikkeuksellisen ajoneuvon, joka erottuu kilpailijoistaan Euroopan automarkkinoilla, Michael Cole, Hyundai Motor Europen toimitusjohtaja iloitsee. - Voittomme myös osoittaa, että täyssähköajoneuvot ovat yhä tärkeämpiä asiakkaillemme Euroopassa. Ioniq 5 on tällä hetkellä johtava automallimme sähköistysstrategiassamme ja se edistää erinomaisesti Hyundain visiota päästöttömästä liikkuvuudesta.

Myös Suomessa Ioniq 5 on Vuoden auto -kilpailun finaalissa, voittaja julkaistaan 16.12.2022. 

Hyundai-myynti:
MetroAuto Herttoniemi, Helsinki