C5 X tarjoaa rohkeita ratkaisuja ja levollista matkan tekoa

C5 X on täydellinen kuvaus Citroënin filosofian ytimestä. Malli on ennen näkemätön yhdistelmä sedanin eleganssia, farmarimallin dynamiikka sekä SUV-maailman käytännöllisiä ominaisuuksia. C5 X tarjoaa Citroën Advanced Comfort® -ohjelman kautta toteutettua matkustusmukavuutta parhaimmillaan, kiitos viihtyisän oleskelutilan kaltaisen matkustamon, täysin uuden Citroën Advanced Comfort -aktiivijousituksen sekä Advanced Comfort -mukavuusistuinten.

Uusin teknologia tekee C5 X:n ajamisesta vaivatonta ja malli tarjoaa kuljettajan avuksi muun muassa laajan tuulilasinäytön sekä puoliautonomista ajamista tukevat ajoavustimet sekä uuden, myös luonnollisen äänen ohjauksella toimivan 12" HD-kosketusnäytön.

Citroën on julkistanut uuden lippulaivansa, joka kantaa nimeä C5 X ja puhaltaa uutta tuulta suurikokoisten autojen luokkaan. Uutuus edustaa Citroën-autojen aidoimpia perinteitä innovatiivisilla mittasuhteilla, jotka yhdistävät sedanin sekä farmarimallin ominaisuudet. C5 X tulee tarjolle sekä bensiini- että lataushybridiversiona ja malli ilmentää niin nykyaikaisuutta, asemaa kuin uudenlaisia ratkaisuja, jotka kaikki kuuluvat niin SUV- kuin suurikokoisten automallien ostajien odotuksiin.

C5 X:n mukana maailmanensi-illan saa myös uusi Citroën Advanced Comfort -aktiivijousitus, jonka ansiosta Citroënin historiaan vahvasti miellettävä mielikuva tien epätasaisuudet silottavasta ”taikamattomaisesta” etenemisestä vahvistuu entisestään. C5 X houkuttelee mukavaan matkantekoon oleskelutilamaisten sisätilojen, Advanced Comfort -mukavuusistuinten sekä takaistuimen vertaansa vailla olevan tilavuuden ansiosta. Tavaratila tarjoaa farmarimalliin tottuneille asiakkaille huolellisesti suunnitellun 545 litran tilan. Lataushybridiversiossa matkustamisen mukavuus nousee vieläkin korkeammalle ë-mukavuus-tasolle päivittäisessä käytössä täyssähköllä ajettaessa.

"Uudessa C5 X -mallissa Citroën on luonut kunnianhimoisen, isokokoisen auton matkustamiseen. Se on aito työkalu voittamaan puolelleen ne asiakkaat, jotka haluavat tukia ja löytää maailmaa. Rohkea ja alkuperäinen tuote, joka ruumillistaa Citroënin keskeisimmän osaamisen: innovaation, huolenpidon ja ennen kaikkea mukavuuden, joka tässä mallissa on noussut eräänlaiseksi elämisen taiteeksi." Vincent Cobée, Citroën CEO

MUOTOILU, JOKA SEKOITTAA TOTUTTUA TAPAA

Autoalan perinteiseen D-segmenttiin asemoituva C5 X herättää mielenkiinnon ja yllättää. Malli ottaa luontevan paikkansa Citroënin uutena lippulaivana luovan ja vahvan konseptinsa ansiosta. Nimeään myöten uuden C5 X:n inspiraationlähteenä on toiminut vuoden 2016 Pariisin autonäyttelyssä ensimmäisen kerran nähty CXperience -konseptiauto.

Nykyaikainen ja uudenlainen korimalli
C5 X:n muotoilu on iskevä: se on vahva, suojaava ja tunnistettava. Muoto yhdistää fastbackin korinmallin, joka sulautuu sedanin ja farmarimallin muotoihin ja saa käyttöönsä SUV-maailman käytännölliset ominaisuudet. Uusi muoto tukee erityisesti mallin aerodynamiikkaa.

Keula on malliltaan pitkä, sulava ja aerodynaaminen. Korkealla sijaitseva vyötärölinja ja takarenkaiden yläpuolinen olkapää tuovat malliin tunnistettavuutta sekä tehokasta ilmettä ja kunnioittavat Citroënin historiassa vaikuttaneita lippulaivamalleja. Takaluukun muotoilu, toinen Citroënin suurikokoisten mallien tunnistettava piirre, tarjoaa ostajalle farmarimalleihin liitettävän käytännöllisyyden: laajana, toiminnallisena sekä matalalla lastauskorkeudella toteutettuna se on käytännöllinen apu arjessa.

Korkeampi istuma-asento tien parempaan hallintaan
SUV-mallien ominaisuuksien parhaita puolia lainaten, C5 X istuu perinteistä sedanmallia korkeamman maavaran päällä ja korkeaa ajo-asentoa tukevat myös mallin laajat 720 mm renkaat.

Takaistuin tarjoaa matkustajalle erinomaisen polvitilan, kiitos 2 785 mm akselinvälin. Ulkomitoiltaan C5 X sijoittuu suoraan luokkansa keskiöön 4 805 mm pituudella, 1 865 mm leveydellä ja 1 485 mm korkeudella.

Uudenaikainen high-tech-valotunniste: näe ja tule nähdyksi
C5 X kantaa Citroënin uutta, uudessa C4:ssä ensimmäisen kerran nähtyä, V-muotoista valotunnistetta niin edessä kuin takana. Led-valaisimista muodostuva tunniste on vakiona heti malliston alkaen versiosta.

"Uudenlainen muotoilu yhdistää sedan-mallien eleganssin, farmarimallien tehokkuuden sekä SUV-maailman käytännölliset ominaisuudet.  C5 X edustaa Citroënin rohkeaa tyyliä. Mallin ainutlaatuinen kuvainnollisuus, aerodunaamiset linjat sekä uudenaikainen valotunniste luovat aidon Citroënin, välittömästi teillä tunnistettavan." Pierre Leclercq, Citroënin muotoilujohtaja

 
KUTSU TÄYDELLISEN MUKAVAAN MATKANTEKOON

Uuden C5 X :n sisätilat henkivät lämpöä, rauhaa ja tilavuutta. Ne kutsuvat mukavaa matkantekoon avarassa tilassa, jossa huomiota on kiinnitetty jokaiseen yksityiskohtaan ja ennen näkemättömään käytännöllisyyteen. Tyylikkyys ja mukavuus yhdistyvät uusimpaan, hienovaraisesti toteutettuun teknologiaan.

Loungemainen tila kutsuu mukavuuteen ja tyyneyteen.
Jatkaen Citroënin tuttua linjaa runsaassa personoitavuudessa, C5 X tarjoaa kunkin kuljettajan mieltymyksiin sovellettavan sisätilan. C5 X:n Advanced Comfort -mukavuusistuimet luovat kodinomaisen tunnelman. Istuinten näkyvä pehmuste kielii mukavuudesta heti ensisilmäyksellä. Dynaaminen istuma-asento tuntuu rentouttavalta myös pidemmillä matkoilla, kun taas asennon mukavuus on saavutettu istuimien kerrostettujen pehmusteiden avulla.

Todellinen Citroën-tunnus on merkin mallien ikoninen “taikamattomainen” eteneminen tien epätasaisuuksien yli. Uusi C5 X on varustettu Citroën Advanced Comfort –jousituksella ja lataushybridiversiossa C5 X ottaa vielä askeleen eteenpäin ensimmäistä kertaa nähtävällä uudella Citroën Advanced Comfort -aktiivijousituksilla. Kolmen asetusvaihtoehdon kautta jousitusjärjestelmä tehostaa Progressive Hydraulic Cushions® -jousituksen toimintaa rentouttamalla jousitusta entistäkin enemmän ajon aikana ja tarjoten entistä paremman tehokkuuden etenkin kulmissa.

Yksi tärkeimmistä osa-alueista C5 X:n suunnittelussa oli tilojen avaruus. Etuosan laajan ja selkeän tilan luovat mukavat istuimet sekä ilmeeltään pelkistetty kojelauta. Niin sivu, jalka- kuin päätiloilta avara takatila kutsuu lepäämään ja rentoutumaan. Avaruutta korostaa auton ympäri 360-astetta kiertävät laajat lasipinnat, joiden lisäksi on saatavana valoa tulviva suurikokoinen lasikatto.

Laminoidut etu- ja takaikkunat luovat matkustamoon miellyttävän akustiikan ja hiljaisuuden, jotka lisäävät matkanteon rentouttavuutta.

Kaikki farmarimallien etuudet: monipuolinen ja käytännöllinen jokaisessa päivässä
Täyttääkseen eurooppalaisten asiakkaiden toivomukset monipuolisuudesta, C5 X :n käytännöllisiin yksityiskohtiin on kiinnitetty erityistä huomiota. Tavaratila on suunniteltu farmarimallien hengessä niin mittasuhteiltaan kuin ominaisuuksiltaan: laaja 545 – 1 640 (istuimet alas taitettuna) litran tavaratila tarjoaa myös istuimet alas laskettuna tasaisen lastaustason, leveän ja käytännöllisen luukun, matalan lastauskorkeuden sekä suorat sivuseinämät.

Sähköluukku on varustettu hands-free-toiminnolla, jolloin luukun avaaminen ja sulkeminen onnistuu jalanheilautuksella, vaikka kädet olisivat kannettavaa täynnä. Matkustamo on suunniteltu täyteen nerokkaita säilytystiloja jokapäiväisille tavaroille.

Lataushybridin mukavuutta: sähköä arkipäiviin, polttomoottori lisätarpeisiin
C5 X tulee tarjolle niin bensiini- kuin lataushybridiversiona. Lataushybridiversio tarjoaa 225 hv ja arkisiin ajoihin riittävän, yli 50 km:n toimintamatkan CO2-päästöttömästi täyssähköajolla. C5 X lataushybridi hyödyntää viimeisintä teknologiaa ja lisää niin käytön mukavuutta kuin monipuolisuutta: ë-mukavuus-tasoista liikkumista pesämäisessä hiljaisuudessa ja rauhassa, kiitos täydellisen eristyksen tienpinnasta sekä auton ulkopuolisesta maailmasta.

Äänetön ajo, auton sulavat liikkeet, ajamisen nautinto, lempeä iskunvaimennus, mukavat Advanced Comfort -mukavuusistuimet, värinättömyys, ergonomia ja helppokäyttöiset liittymät sekä mobiilipalvelut – kaikki yhdessä luovat täydellistä mukavuutta matkustamiseen, kullekin matkustajalle ja kutsuvat matkantekoon ilman huolia, rauhassa ja rentoutuneena.

 
TEKNOLOGIAA LISÄÄMÄÄN MIELENRAUHAA

C5 X tuo mukanaan viimeisimmät teknologiat, jotka tekevät ajamisesta rennompaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Laajennettu tuulilasinäyttö: kaikki tärkeä tieto heti kuljettajan näkökentässä
C5 X tarjoaa uutuuden, joka on yhtä käytännöllinen kuin vaikuttava: Laajennettu tuulilasinäyttö heijastaa kuljettajalle tärkeät informaatiot laaja-alaisesti tuulilasin läpi ja tarjoaa askeleen kohti laajennettua todellisuutta. Tämä mukaansatempaava teknologia seuraa Citroën 19_19 -konseptiauton jalanjälkiä ja tarjoaa rentouttavamman ajoelämyksen, kun kuljettajan ei enää tarvitse siirtää katsettaan pois tiestä halusi hän sitten tarkistaa ajonopeuden tai puhelutietoja.

Tablettilaitteista tuttu infotainment-ympäristö: My Citroën Drive Plus
C5 X tutustuttaa täysin uuteen Citroënin infotainment-järjestelmään. Järjestelmän pääpaino on puhelimen liitettävyydessä ja liityntäpintoina ovat 12" HD-kosketusnäyttö, 4 USB-C-pistoketta sekä langaton älypuhelimen lataus. Järjestelmä päivittyy reaaliajassa pilvipalvelun kautta. Myös älypuhelimen Mirror Screen -peilaustoiminto toimii nyt ilman johtoliitäntää. Käyttöliittymä on suunniteltu ajatuksella, jossa kosketusnäyttö toimii kuin tablettilaite: muunneltavuus, asetukset ja sovellukset ovat widget-tyylisiä ohjaimia kotinäytöllä. Järjestelmä on helppokäyttöinen ja tottelee luonnollisella äänellä esitettyjä komentoja sekä vastaa kysymyksiin, samoin kuin 19_19 -konseptin henkilökohtainen assistentti.

Valikoima ajoavustimet turvallisempaan ja rennompaan ajamiseen
C5 X :n ajoavustimet ovat alan viimeisintä teknologiaa ja hyödyntävät eri puolille autoa asennettuja laitteita: tutkia, kameroita sekä sensoreita.

C5 X tarjoaa parhaan, vallitsevia lainsäädäntöjä noudattavan puoliautonomisen ajamisen tason: ajolinja-avustin huolehtii kuljettajan puolesta ajonopeuden sopeuttamisesta muuhun liikenteeseen, lyhyistä pysähtymisistä ja vakaasta ajolinjasta kaistojen välillä. Useat muut ominaisuudet helpottavat arkista ajoa, kuten pitkän matkan katveavustin, takana risteävän liikenteen varoitin, joka havainnoi vaaratilanteita peruutettaessa, Top 360 Vision -peruutuskamera sekä avaimeton hands free -käynnistys ja lukitus, joka automaattisesti avaa sekä lukitsee ajoneuvon ovet kuljettajan lähestyessä tai siirtyessä loitommalle auton luota.

Täysin uusi C5 X tulee saataville niin bensiinimoottorilla kuin lataushybridinä vuoden 2021 toisella puoliskolla.
Suomeen uutuus rantautuu viimeisen vuosineljänneksen aikana.

Citroen-myynti:
MetroAuto Hatanpää, Tampere
MetroAuto Herttoniemi, Helsinki
MetroAuto Niittykumpu, Espoo