Auton parhaita puolia voi vahvistaa entisestään valitsemalla talvirenkaat oikein.

Autot sähköistyvät nyt nopeassa tahdissa. On tärkeää huomioida, että sähköautojen ja hybridien parhaita puolia voi vahvistaa entisestään valitsemalla talvirenkaat oikein.

Tärkein syy sähköauton tai hybridin ostamiseen on useimmiten joko ekologisuus (21,2 %) tai käyttökustannusten pienuus (21,0 %). Osa autoilijoista painottaa esimerkiksi uutta teknologiaa ja edelläkävijyyttä (9,2 %) tai auton suorituskykyä (3,9 %). Nokian Renkaiden teettämässä tutkimuksessa (YouGov, kevät 2021) kysyttiin noin 2000 autoilijan mielipidettä kuudessa Euroopan maassa. Vastaajilla oli käytössään sähköauto tai lataushybridi.

– Sähköauton käyttökustannukset ovat pienemmät kuin polttomoottoriautossa, ja taloudellisuus kannattaa huomioida myös renkaita ostaessa. Käyttökustannukset voi painaa minimiin ostamalla renkaat, joissa on hyvin matala vierintävastus, sanoo Nokian Renkaiden kehityspäällikkö Mikko Liukkula.

– Talvirenkaiden turvallisuuden kannalta olennaisinta on hyvä pito, etenkin jäällä ja lumella, mutta hyvää hallittavuutta kaivataan myös sekä märällä että kuivalla tiellä. Erilaisten renkaiden välillä on suuria eroja, joten autoilijan kannattaa tutustua vertailutesteihin ja uudistuneisiin EU-rengasmerkintöihin. Lumipitomerkki osoittaa, että rengas täyttää EU:n viralliset vaatimukset lumipidon osalta. Jääpitomerkki puolestaan varmistaa, että rengas aidosti toimii ja on turvallinen pohjoismaisissa talviolosuhteissa, kehityspäällikkö Samu Lepistö kertoo.

Tee sähköloikka MetroAutossa >>