Green deal -sitoumus vahvistaa Metroauton tavoitetta toimia vastuullisesti ja vähentää autoilun aiheuttamia päästöjä.

MetroAuton sitoumus lyhyesti
Metroauton tavoitteena on olla vastuullinen toimija autoalalla. Metroautossa on tehty monia toimia vastuullisuuden parantamiseksi ja toimintaa kehitetään jatkuvasti. Tämän tavoitteen osalta Metroautossa päätettiin liittyä myös Green dealiin, jotta voimme olla osaltamme vaikuttamassa autoilun aiheuttamien päästöjen kehitykseen. Valitut toimenpiteet tukevat mielestämme parhaiten kyseistä tavoitetta.
 

Selaa vähäpäästöisiä uusia autoja >>

Selaa vähäpäästöisiä vaihtoautoja >>


Taustatietoa sitoumuksesta
Sitoumus tehtiin Metroauton vastuullisuuden kehittämisten takia. Aiempia vastuullisuustoimia on mm. muovin kierrättämisen aloittaminen ja kiinteistöjen energiankulutuksen vähentäminen erilaisin toimin, kuten vaihtamalla valaisimia LED-valoihin. Metroauto on liittynyt ennestään myös jo Energiatehokkuussopimukseen ja pyrkii myös sillä tavoin aktiivisesti vähentämään aiheuttamia päästöjään. Lisäksi Metroauto on implementoimassa AKL:n laatu- ja ympäristöohjelmaa koko yrityksen toimintaan.

Mitä uutta sitoumuksessa?
Green deal -sitoumus vahvistaa Metroauton tavoitetta toimia vastuullisesti ja vähentää autoilun aiheuttamia päästöjä. Toimenpiteiksi valittiin vähäpäästöisistä autoista informaation jakaminen, sekä autojen romutuspalveluista tiedottaminen. Tätä varten Metroauto kehittää aktiivisemmin vähäpäästöisten autojen markkinointia ja kauppaa, sekä pyrkii saamaan vanhoja paljon saastuttavia autoja pois liikenteestä.

Lue lisää autoalan green deal -ilmastosopimuksesta >>

Vähäpäästöisten autojen markkinointitoimenpiteenä Metroauton uusien- ja käytettyjen autojen valikoimiin luotiin vähäpäästöisille autoille uusi kategoria ja hakuehdot. Metroauto.fi sivustolta asiakas pääsee näkemään suoraan kaikki myynnissä olevat vähäpäästöiset autot, sekä uusien, että käytettyjen autojen osalta. Yleisiksi hakuehdoiksi muodostettiin myös sähköautot ja hybridit. Lisäksi vähäpäästöiset autot erottuvat nettisivuilta muista autoista vähäpäästöisyydestä kertovan ikonin avulla, jolloin huomio kiinnittyy helpommin vähäpäästöisien autojen ilmoituksiin. Uskomme, että näillä toimilla asiakkaat löytävät helpommin vähäpäästöisiä vaihtoehtoja. Myyjämme voivat myös hyödyntää ominaisuutta ja esitellä asiakkaille helposti mallistossamme olevia vähäpäästöisiä autoja.

Romutuspalveluista tiedottamiseen tehtiin helppo ohjeistus Intranettiin työntekijöidemme käyttöön, jonka saa tarvittaessa myös tulostettua asiakkaalle. Ohjeeseen on kirjattu vaihe vaiheelta toimet, mitä auton romuttaminen vaatii ja mistä lähin virallinen vastaanottopaikka löytyy.