Monesti tuulilasi mielletään ehjäksi, jos siinä ei ole halkeamia.

Auto- ja liikenneala muistuttaa: Jäiset ja lumiset lasit ovat turvallisuusriski

Näkyvyyttä heikentäneet tuulilasin puutteet ovat pahimmillaan myötävaikuttaneet kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien syntyyn. Talvella on tärkeää puhdistaa auton tuulilasi sekä sivu- ja takalasit huolellisesti jäästä ja lumesta ennen liikkeelle lähtöä. Tuulilasin ja muiden kuljettajan näkyvyyteen vaikuttavien ajoneuvon lasien puhtaudesta on erittäin tärkeää pitää huolta. Erityisesti uudempien ajoneuvojen avustinjärjestelmät (ADAS) edellyttävät toimiakseen puhdasta ja ehjää tuulilasia. Vuonna 2022 Tuulilasikampanjan aikana tarkastetuista yli 1600 ajoneuvosta noin 40 prosentilla oli avustinjärjestelmät.

Ajansaatossa tulleet pienet naarmut ja kiveniskemät aiheuttavat vastavalossa heijastuksia, jotka estävät kuljettajaa näkemästä ajoneuvosta ulos. Likaisen tuulilasin skrapaaminen naarmuttaa lasia herkemmin. Harva meistä kuitenkaan tiedostaa, että myös kulunut tuulilasi on turvallisuusriski. Monesti tuulilasi mielletään ehjäksi, jos siinä ei ole halkeamia.

MetroAutossa temme myös tuulilasin kuntotarkastuksia. Korjaamme kiveniskemät ja vaihdamme tarvittaessa ammattitaidolla tuulilasin uuteen.

Lue lisää