Tyylikäs muotoilu ja paljon ajomukavuutta lisääviä ominaisuuksia.

C5 Aircross on jättänyt oman jälkensä kilpailtuun kompaktien SUV:ien luokkaan yli 260 000 myydyllä kappaleella sitten mallin lanseerauksen vuonna 2018. Citroënille ominaiset ylenpalttiset ja käytännölliset matkustamotilat erottavat mallin kilpailijoista. Viihtyvyys vain korostuu mallin lataushybridiversiossa, joka vastaa jo nyt yli 30 % mallin Euroopan myynneistä.


UUDISTUNUT JA MODERNIMPI KEULA

Keulan muotoilu on kokenut kasvojenkohotuksen ja muuttunut modernimmaksi, vahvistaen turvallisen ja kunnioitusta herättävän ajoneuvon luonnetta.

Uuden C5 Aircroissin keulan logo erottuu merkin muista malleista sen irrottautuessa päivävaloista perinteisten logosta valoihin jatkuvien kromilinjojen sijaan. Chevonit – tai hammasrattaat - sen sijaan korostuvat nyt kromilla reunustettuina kiiltävän mustina elementteinä, jotka jatkuvat LED-päivävaloja kohti tiiviinä kromin ja mustan sävyisinä pianopainikkeina. Erittäin hienovaraisella ja yksityiskohtaisella työllä on koko yleisime saatu kohotettua. Myös logo saa itselleen enemmän tilaa etusäleikön keskellä.

Citroënille tyypillinen päivävalojen V-muotoinen LED-tunnus on myös saanut pienonpainikketa muistuttavan tyylin, joka tuo valojen ilmeeseen teknologisen ilmeen ja syvemmän 3D-efektin. LED Vision -heijastimet ovat myös entistä huomaamattomammat ja tummemmat, ja visuaalisesti jatkavat mustaa etusäleikköä ja vahvistavat mallin ronskia ilmettä.

Etusäleikön alapuolla ilman sisäänottoaukkojen ilmaverhot ovat avonaisemmat ja toiminnallisemmat. Ne näyttävät ikään kuin ilmavirtauksen muotoilemilta ja parantavat mallin aerodynamiikkaa. Ilmaverhoja reunustavat kiiltävät tai helmiäiset värit osaltaan tukevat mielukuvaa mallin kohonneesta tasokkuudesta. Keskeisin ilman sisäänottoaukko on myös saanut dynaamisemman ja elegantimman ilmeen, kiitos C4:n ja C5 X:n jo esittelemän terävämmän tyylin.


DYNAAMISEMPI PROFIILI JA UUSI TUNNISTE TAKANA

Uudistunut korkeampi ja linjakkaampi keulan profiili vahvistaa ensisilmäyksellä mielikuvaa voimasta ja kestävyydestä. Sama kohotus löytyy myös takaa uusiutuneista valokuvuista. C5 Aircrossin erottuva asento rakentuu mallin runsaan muotoilun, korkean kojelaudan sekä 360° kiertävän lasipinnan ja kromisten, katon kelluvaa ilmettä vahvistavien C-sivutunnusten kautta. Voimakkaan ja vakuuttavat SUV:n tunnuspiirteet löytyvät myös lihaksikkaista sivupaneeleista,230 mm maavarasta, laajoista 720 mm renkaista, 360° autoa kiertävästä suojauksesta mukaan lukien Airbump® -kylkisuojat, renkaan kaaret, näyttävät kattokaiteet sekä korkea ajoasento.

Sivupaneelit, samoin kuin 18” timanttileikatut PULSAR kevytmetallivanteet lisäävät mallin eleganssia ja modernia ilmettä.

Alumiini ja kiiltävä musta vuorottelevat hienostuneesti sivupeilien taustassa. Käytännölliset kattokaiteet ovat kiiltävän mustat ja saaneet näyttävyyttä mattamustilla yksityiskohdilla. Airbump®-kylkisuojien uusi muotoilu ja uudet väripaketit toistavat keulan upotusten arvokkaita värejä.

Keulan kanssa samaa kieltä puhuen, C5 Aircross on saanut uudet kolmiulotteidet LED-valot taakse. Valojen graafiset elementit korostavat tyylikkyyttä. Kuten keulassa, hienovaraiset pianipainikemainen muotoilu vahvistaa valojen syvää 3D-toistoa.


TYYLIKKÄÄMPI JA DYNAAMISEMPI PERSONOINTI

Täyttääkseen entistäkin paremmin SUV-asiakkaiden odotukset, uusi C5 Aircross luottaa elegantteihin personointivaihtoehtoihin.

Korinväreihin on tullut uutena Eclipse Blue, voimakkaan syvä ja tyylikäs sininen, joka valosta riippuen muutautuu tummansinisestä mustaksi. Muutoin korivärivalikoima on kaventunut ja keskittynyt kaikista näyttävimpiin ja suosituimpiin väreihin: Polar White, helmiäisenvalkoinen, Perla Nera Black, Platinum Grey, Steel Grey sekä uusi Eclipse Blue.

Väripakettien uudet värit, jotka toistuvat keulan syvennyksissä sekä Airbump®-suojissa koostuu neljästä vaihtoehdosta: kiiltävän musta, tumma kromi, anodisoitu pronssi sekä energinen sininen. Kaksisävyiset mustat katto ja kattokaiteet (Shine-varustetasosta alkaen) tuovat tyylikkyyteen viimeisen silauksen.


ENTISTÄKIN MUKAVAMPI JA VIIMEISTELLYMPI MATKUSTAMO

Kuten uuden C5 Aircrossin ulkopuoli, on myös matkustamo saanut entistä viimeistellymmän ilmeen. Kuljettajan korkea istuma-asento, materiaalien laatu, ergonomia ja käyttöliittymien käytännöllisyys luovat C5 Aircrossista aidon modernin ja viimeistellyn SUV:n.


UUSI 10” KOSKETUSNÄYTTÖ

C5 Aircrossin uusi 10” kosketusnäyttö vaikuttaa kuin kelluvan kojelaudalla. Tämä uusi, laajempi näyttö tarjoaa ergonomisemman käytettävyyden ja suoran pääsyn ilmastoinnin säätimiin sekä korkeamman lukuasennon, jolloin silmät pysyvät tiiviimmin tiessä. Ilma-aukot sijaitsevat nyt näytön alapuolella ja ne ovat päivittyneet modernimmalla, virtaviivaisella muotoilulla. Bensiini- ja dieselverioissa uusi 10” kosketusnäyttö on varustettu navigoinnilla, ja lataushybrideissä sama varustelu alkaa heti Feel-varustetasosta alkaen.

12”3 digitaalimittaristo on täysin personoitavissa kaikilla kuljettajalle tärkeimmillä tiedoilla, jotka näkyvät suoraan kuljettajan näkökenttään.


UUDET CITROËN ADVANCED COMFORT® -MUKAVUUSISTUIMET

Uusi C5 Aircross on varustettu viimeisimmän sukupolven Citroën Advanced Comfort® -mukavuusistuimilla, jotka on nähty myös C4 ja C5 X-malleissa. Istuin kostuu tiiviistä vaahtomuovista istuimen ylimmässä kerroksessa, 15 mm paksuisesta vaahtomuovikerroksesta tämän alapuolella sekä istuimen aivan erityisestä rakenteesta. Citroën Advanced Comfort® -mukavuusistuimet kestävät aikaa ilman ylimääräistä pehmenemistä tai istuinkuoppaa. Lisämukavuutta etuistuimiin tuo hierontatoiminto.

UUSI KESKIKONSOLI

Korkea ja laaja keskikonsoli on saanut aiemaa modernimman ilmeen mustaa nahkaa muistuttavan materiaalin ja kromisen viimeistelyn. Uusi, tyylikäs e-Toggle-vaihteenvalitsin ja uudistunut drive mode -ajotapavalitsin yhdistetynä Grip Control -pidonhallintajärjestelmän valitsimeen vahvistavat keskikonsolin tunnelmaa. Keskikonsoliin on myös integroitu runsaat säilytystilat sekä 2 USB-porttia ja langaton latausasema.

HUOLETONTA MATKANTEKOA, KIITOS KATTAVIEN AJOAVUSTIMIEN

C5 Aircross on saatavilla 20:llä viimeisimmällä ajoavustinteknologialla, jotka lisäävät matkustajien mukavuutta ja matkanteon turvallisuutta. Näihin lukeutuvat muun muassa Highway Driver Assist -2-tason autoniminen ajolinja-avustin yhdistettynä mukautuvaan vakionopeudensäätimeen Stop & Go -toiminnolla sekä aktiivinen kaistavahti, jotka yhdessä tulevat kuljettajan ajoa ja varmistavat turvallisen etenemisen.


TEKNISET TIEDOT:

Pituus: 4500 mm
Leveys: 1840 mm
Korkeus: 1670 (kattokaiteilla)
Akselinväli: 2730 mm
Maavara: 230 mm<
Rengaskoko: 720 mm
Tavaratila (bensiini- ja dieselversiot): 580 L - 720 L, aina 1 630 litraan istuimet alas taitettuna
Tavaratila (lataushybridi): 460 L - 600 L

Citroen-myynti:
MetroAuto Tampere, Hatanpää
MetroAuto Herttoniemi, Helsinki
MetroAuto Niittykumpu, Espoo