AUSTRAL laajentaa Renaultin SUV-mallistoa keväällä 2022

Uuden Renault SUV -mallin nimi AUSTRAL juontaa juurensa latinankielisestä sanasta australis. Austral on käytössä oleva sana monessa Euroopan kielessä ja se on kaikille helppo lausua.  

“AUSTRAL tuo mieleen eteläisen pallonpuoliskon energisyyttä ja lämpöä sekä esittää kutsun seikkailuun, mikä sopii täydellisesti SUV-mallille. Äänteiden harmoninen tasapaino tekee nimestä helpon lausua ympäri maailman”, kertoo Sylvia Dos Santos, Model-naming Strategy Manager,  Renault Marketing Department.

AUSTRAL tulee laajentamaan Renaultin SUV-mallistoa tarjoten innovatiivisia teknologisia ratkaisuja sekä taloudellisen ajon mukavuutta.  Auton pituus on 4,51 metriä ja siten sinä on  mukavat tilat 5 hengelle.

Ensin Arkana, sitten uusi Mégane E-TECH Electric ja nyt seuraavana tämä uusi SUV-malli osoittaa, että Renault on tavoitteensa mukaisesti valloittamassa takaisin asemaansa C-segmentissä. 

Austral saapuessaan markkinoille keväällä 2022 on suunniteltu korvaamaan nykyisen malliston Kadjarin. Myynnin aloituksen ajankohta Suomessa sekä tarkemmat tiedot uutuudesta vahvistuu myöhemmin.

Uusi Renaultin SUV-malli AUSTRAL on laskettu naamiointiteippauksin liikkeelle Euroopan teille viimeistelytestaukseen. Jokaisen auton lanseerauksen yhteydessä mallit käyvät läpi tämän kuukausia kestävän kattavan testausjakson todellisessa käytössä. Näin varmistetaan auton huipputason laatu ja luotettavuus sekä komponenttien kestävyys ja pitkäikäisyys.

Testeissä viimeistellään uuden CMF-CD3 alustan sekä sähköistettyjen voimalinjojen moitteeton toiminta. 

Testijakso tarkoittaa noin 100 auton liikkumista eri olosuhteissa ajaen yhteensä yli 2 miljoonaa kilometriä. 900 kuljettajaa testaa autoa julkisilla teillä Ranskassa, Espanjassa, Saksassa sekä Romaniassa yhteensä 600 000 km matkan. Loput 1 400 000 km ajetaan testiradoilla.  

Näiden testikilometrien perusteella voidaan viimeistellä ja hyväksyä esim. uuteen CMF-CD3 alustaan sekä kuljettajan apujärjestelmiin liittyvät säädöt. Myös äänieristyksen tasot sekä jousitusjärjestelmän mukavuus viilataan siten, että auto tarjoaa tulevaisuuden asiakkaillensa parhaimman mahdollisen matkustusmukavuuden.

100% SÄHKÖISTETTY MALLISTO

Testien tarkoituksena on viimeistellä myös moottorivalikoiman hienosäädöt. Mallistossa on vain sähköistettyjä bensiinimoottoreita;  uuden sukupolven E-TECH hybrid, 1.3 TCe mild-hybrid 12V sekä täysin uusi 1.2 TCe mild-hybrid 48V, joka tulee ensimmäistä kertaa mallistoomme.

Tämä moottoripaletti tarjoaa ennätyksellisen tehokkuuden, päästöt alkaen 105 g CO2/km (E-TECH WLTP-syklin mukaisesti, luku odottaa vielä virallista hyväksyntää) ja maksimiteho jopa 200 hv.

Pidä silmät auki, sillä saatat olla ensimmäisten joukossa, joka näkee uuden Renault AUSTRALin liikenteessä.

Renault-myynti:
MetroAuto Herttoniemi, Helsinki
MetroAuto Niittykumpu, Espoo