Metroauton historiaa, autokauppaa jo vuodesta 1925


Gerdt Wrede, joka oli innoissaan ja kiinnostunut kaikesta uudesta, moottoroidusta ja liikkuvasta, perusti veljensä kannustamana Helsinkiin Kaisaniemenkadulle autoliikkeen vuonna 1925.

30-luvulla liike siirtyi Mannerheimintielle nykyistä Forumia vastapäätä.
30-luvulla perustettiin myös pohjoismaiden siihen asti suurin autokorjaamo Vallilaan, joka työllisti yli 200 henkilöä. Gerdt veti perheensä autokauppaa läpi sotien ja vientikieltojen ja myydyt merkit vaihtuivat Fordista Mossen kautta GM-tuotteisiin vuonna 1963.

Toisen sukupolven omistajana aloitti Gustaf Wrede 1966 isänsä jälkeen.
GM ja Fiat olivat 60- ja 70-lukujen merkit MetroAutossa. MetroAuto muutti Hakaniemeen ja vaihtoautoja myytiin Kalliosta linjoilta, lisäksi MetroAutolla oli korjaamotoimintaa Viikissä jo -50 luvulta saakka.

Kolmas sukupolvi aloitti 1981 ja sen edustajana Mikael Wrede aloitti johdossa vuonna 1981.
MetroAuton laajentumisen perusta rakentui 80-luvulla, jolloin toimittiin amerikkalaisten autojen maahantuojana. Toimipisteitä perustettiin Espoon Koskeloon, Tampereelle ja Turkuun. Myös Pietarissa myytiin autoja lyhyen aikaa 90-luvulla.
90-luvun lopussa laajennuttiin Ruotsiin, jossa GM ja erityisesti SAAB olivat koko liiketoiminnan vetureita.

2004 aloitettiin Toyotan myyminen Ruotsissa
ja 2009 Suomessa Toyota Itäkeskus ja Toyota Airport liittyivät konserniin.

2017 alussa keskitimme kaiken toimintamme Suomeen ja nykyiset toimipisteemme ovat nyt Vantaalla, Helsingissä, Espoossa ja Tampereella.
1.6.2017 alkaen olemme yhdistyneet yhdeksi yritykseksi: Metroauto Espoo Koskelossa, Metroauto Hatanpää Tampereella, Toyota Itäkeskus Helsingissä ja Toyota Airport sekä MetroAuto Airport Vantaalla. Tänään MetroAuto on vakaalla pohjalla oleva 4. sukupolven omistama suomalainen perheyhtiö, jonka tavoitteena on kasvaa ja kehittää autokauppaa ja siihen kuuluvia palveluita menestyksekkäästi osaavan, innostuneen ja palvelevan henkilökunnan avulla.

2018 MetroAuto laajenee kahdella uudella autotalolla
Huhtikuussa 2018 MetroAuto avasi uuden autotalon Espoon Niittykumpuun ja toisen Herttoniemeen heinäkuussa.