Uudet edullisemmat hinnat alkavat 36 390 eurosta.   

Renault on valmistanut ja myynyt Euroopassa kymmenen vuoden aikana yli 490 000 sähköautoa. Niistä on saatu valtavasti kokemusta ja samalla kehitys on edennyt lähes uskomattomalla vauhdilla. Renaultin tavoitteena on tehdä sähköautoilusta helpommin saavutettavan yhä laajemmalle asiakaskunnalle ja tämän tavoitteen mukaisesti Megane E-Tech 100% electric saa nyt uudet edullisemmat hinnat. Uudet hinnat astuvat voimaan heti ja ne alkavat 36 390 eurosta.   

Upea sisältä ja vakuuttava muodoiltaan

Renault Megane E-Tech electricin sisustan sydän on huippulaadukas openR Link -multimediajärjestelmä sisäänrakennetulla Googlella.  Kuljettajan edessä on 12,3-tuumainen vaakasuora näyttö ja kojelaudassa 12-tuumainen pysty kosketusnäyttö, jotka ovat molemmat monipuolisesti muokattavissa (Equilibre-varustetasossa 9-tuumainen vaakasuora kosketusnäyttö).

Kojelaudan kosketusnäyttö toimii kuin moderni älypuhelin, jonka toiminnot ovat hyvin intuitiiviset. Perustana ovat Android-käyttäjille tutut Googlen ohjelmat, Google Maps, Google Assistant ja laaja määrä sovelluksia Google Playssä. Kaikkea voi käyttää kosketusnäytöllä ja jopa osaa auton toiminnoista suoraan ääniohjauksella (Google Assistantissa ei suomenkielen tukea). Auton hintaan kuuluu My Renault -yhteyspalveluihin ja navigointipalveluihin viiden vuoden käyttö. Google Play -sovelluksien yhteyksille on 6kk/3GB koekäyttö, jonka jälkeen lisäpalvelun voi ostaa erikseen tai jatkaa käyttöä jakamalla kännykän dataverkon Wi-Fi yhteyspisteen avulla. Tieto-viihdejärjestelmää ja auton ominaisuuksia voidaan päivittää reaaliaikaisesti pilven kautta.

Tärkeä osa Megane E-Tech electricin liitettävyyttä on älypuhelimeen saatava My Renault -sovellus. Sen avulla voi paikallistaa auton tai vaikka kytkeä valot päälle. Sähköautossa erittäin järkeviä toimintoja ovat ilmastointilaitteen tai lämmityksen etäkäyttö. Kun esilämmitystä tai -jäähdytystä käytetään auton ollessa latauksessa, voidaan lähteä liikkeelle ajoakku täynnä ja matkustamo miellyttävän lämpöisenä.

Renault kuvailee Meganen muotokieltä tunteisiin vetoavaksi tekniseksi muotoiluksi. Käytännössä se tarkoittaa, että edistyksellinen tekniikka tehdään helposti lähestyttäväksi. Pyöreät linjat ja mainiot yksityiskohdat ovat kaikki osa tarkkaan harkittua kokonaisuutta. Erinomainen ratkaisu ovat muun muassa ilmanvastusta vähentävät koriin uppoavat ovien kahvat, jotka nousevat esiin vain tarvittaessa.

CMF-EV -perusrakenteen ansiosta korin mittasuhteet ovat tehokkaat. Akseliväli (2,68 metriä) on pitkä kompaktiin 4,2 metriä pituiseen autoon eli pyörät ovat aivan lähellä kulmia. Ajoakku on erittäin matala (110 mm), minkä ansiosta ilmanvastusta on saatu pienennettyä tekemällä korista varsin matala, vain 1,5 metrin korkuinen.

Paljon tilaa ulkomittoihin nähden

Tavaroille on runsaasti tilaa niin varsinaisessa tavaratilassa kuin matkustamossa. Muodoltaan kuutiomainen 440 litran kokoinen tavaratila on helppo täyttää ääriään myöten. Latausjohdolle on varattu oma lokero tavaratilan lattian alla. Tarvittaessa tavaratila laajenee kätevästi kaatamalla epäsymmetrisesti jaettu takapenkin selkänoja eteen.

Mikäli tavaratila ei riitä takaistuin taitettunakaan, voi Megane E-Tech electricillä vetää perävaunua, jonka massa saa olla miedomman moottorin kanssa 500 kiloa ja tehokkaamman kanssa 900 kiloa. Lisäksi sallittu kattokuorma on 80 kiloa.

Ympäristöä kunnioittaen

Renaultille uusi Megane E-Tech electric ei ole pelkästään auto, vaan se on merkittävä osa ekojärjestelmää. Liikkuminen paikasta toiseen on vain yksi auton käyttötavoista, tärkeitä ovat myös liitettävyys ja sähköverkon kehittyessä mahdollisuus latauksen lisäksi syöttää autosta virtaa verkkoon kulutushuippujen tasaamiseksi. Renault on myös suunnitellut sähköautonsa niin, että se voidaan kierrättää mahdollisimman vähän energiaa käyttäen.

Ympäristö otetaan huomioon Meganen materiaaleissa monin tavoin. Kaikki istuinverhoilut ovat kierrätetyistä materiaaleista tehtyjä ja auton painosta yli 27 kiloa on kierrätettyjä muoveja. Erittäin tärkeä asia on auton vierasmagnetoitu tahtimoottori, jossa magneetit on korvattu vähemmän ympäristöä rasittavalla kuparilla. Moottorissa ei ole harvinaisia vaikeasti kierrätettäviä arvometalleja, kuten neodymiumia, jota jalostettaessa syntyy myrkyllisiä kaasuja.

Keveys eli vähäinen materiaalien käyttö on sekin ympäristön huomioon ottamista. Megane E-Tech electric on noin sata kiloa merkittävintä kilpailijaansa kevyempi, minkä ansiosta monet osat ollaan voitu mitoittaa pienemmiksi. Painolla on myös suuri merkitys auton energiankulutukseen.

Suorituskykyä ja mukavuutta

Pienellä omamassalla on hyvä vaikutus auton ajo-ominaisuuksiin ja suorituskykyyn. Megane E-Tech electricissä ajoakku on erittäin matala, vain 110 mm korkea. Se on laajalla alueella lattian alla ja siten auton painopiste on saatu erittäin alas, mikä parantaa ajettavuutta monin tavoin. Akseliväli on pitkä (2,68 m) korin 4,2 metrin pituuteen nähden. Tällä on suuri merkitys suuntavakavuuteen sekä sisätiloihin.

Sähkömoottorissa pitää olla erinomainen jäähdytys, jotta se olisi tehokas. Megane E-Tech electricissä käytettävään jäähdytykseen on kehitetty kaksi patentoitua ratkaisua, jotka liittyvät siihen miten öljy saadaan roottorille sitä viilentämään. Käytännössä hyötynä on ajajalle auton lineaarinen kiihtyvyys, joka on voimakas moottorin nimellistehoon nähden. 

Matkustaessa alhainen melutaso lisää mukavuutta. Lähtökohta sähköautossa siihen on mainio, kun moottori ei tuota juuri lainkaan ääntä. Megane E-Tech electric on jopa sähköautoksi erittäin hiljainen, sillä siihen on kehitetty uusi äänieristysmateriaali, jolle annettiin nimeksi ”smart cocoon”. Kaksi lattian suurinta äänieristysmattoa on korvattu uudella pehmustevaahdolla, joka kattaa koko ajoakun alueen lattian alla. Materiaali on erittäin tehokasta, minkä lisäksi se on kevyempää kuin aiemmin käytetyt.

Aina hyvin varusteltu

Suomen malliston Renault Megane E-Tech electricit ovat aina korkeatasoisesti varusteltuja hinnat alkaen tasosta lähtien. Yksi sähköauton tärkeimmistä asioista on tehokas lataus, minkä takia vakiona on aina 22 kW tehoinen Type 2 kolmivaihelaturi. CCS DC -pikalatauksen teho on 40 kWh ajoakun kanssa 85 kW ja tehokkaamman 60 kWh ajoakun yhteydessä 130 kW. Varusteisiin kuuluu myös ennakoiva latauksen hallinta, joka lämmittää tai jäähdyttää ajoakun sopivaan lämpötilaan tulevasta latauksesta navigoinnilta saatavan tiedon perusteella.

Vakiovarusteisiin kuuluvat myös älykäs energian talteenotto, lämpöpumppu sekä mukavuuslämmittimet (etuistuimet ja ohjauspyörä). Turvavarusteista vakiona on aina kaistavaroitin ja -avustin, kaistalta poistumisen hätäavustin, etäisyysvaroitin, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, kuljettajan vireystilan valvonta ja takapysäköintitutka. Mukavuutta lisäävät jo 36 390 euroa maksavassa Equilibressä (suuremmalla ajoakulla ja 220 hv moottorilla 38 390 euroa) automaattinen kaksialueilmastointi ja älyavainkortti kävele pois -toiminnolla. Korkeimman Iconic varustetason Megane on hinnaltaan nyt 43 990 €. 

Tervetuloa koeajamaan MetroAuto Herttoniemeen!

Renault-myynti

MetroAuto Herttoniemi
Mekaanikonkatu 9, Helsinki