Scenic E-Techin ennakkomyyntihinnat alkavat 43 390 eurosta

Renault tuo vallankumouksellisen uutuuden sähköautomarkkinoille. Uudessa Scenic E-Tech 100% electricissä on mainio tilojen, ominaisuuksien ja hinnan suhde. Edullisimman 60 kWh comfort range -ajoakulla varustetun version hinta on 43 390 euroa, ja yli 600 kilometrin toimintamatkan antavalla 87 kWh long range -ajoakulla hinnat lähtevät 50 990 eurosta.

Renaultilla on kaksi sähköistymisen tasoa, joista ensimmäinen on eritasoiset hybridit kattava E-Tech hybrid. Sähköautot ovat korkeammalla E-Tech electric -tasolla, johon kuuluvat autot eivät aiheuta lainkaan paikallisia päästöjä. Tähän saakka Renaultin täyssähköisiä henkilöautoja ovat olleet ensimmäinen Zoe ja uutta aikaa edustava Megane E-Tech electric. Parin vuoden sisällä ovat tulossa kompaktit R5 ja R4, mutta ennen niitä esitellään nyt Scenic E-Tech electric.

Perheauto aivan omassa luokassaan

Uutuus ei ole tila-auto, sillä se on koriltaan matalampi. Matalammalla korilla pienennetään ilmanvastusta ja parannetaan ajettavuutta. Scenic ei myöskään ole katumaasturi tai farmari, vaan se on jotain aivan uutta.

Täysin uuden Scenic E-Tech electricin akseliväli on 2,785 metriä eli sitä on kymmenen senttiä enemmän kuin Meganessa. Vaikka Scenic on 27 senttiä Meganea pidempi, jää sen kori kuitenkin alle 4,5 metriin. Tiloja tuovat korin lähes kymmenen senttiä suurempi leveys (1,86 m) sekä 1,57 metriin kasvanut korkeus (+ 70 mm). Kuutiomaiseen tavaratilaan voi helposti lastata kuljetettavaa 545 litran verran.

Hyvä ajettavuus, korkealuokkainen mukavuus ja pitkä toimintamatka

Täysin uudessa Renault Scenic E-Tech electricissä käytetään Allianssin skaalattavan CMF EV -perusrakenteen uutta versiota. Akseliväli on kymmenen senttiä pidempi kuin Meganessa ja leveyttä on saman verran enemmän. Kun pyörät on viety aivan kulmiin, auto on tukevasti tiessä kiinni ja vakaa kaikissa tilanteissa.

Moottoriksi voi valita toisen kahdesta vierasmagnetoidusta tahtimoottorista, joissa ei käytetä lainkaan harvinaisia metalleja. Moottoreiden tehot ovat 125 kilowattia (170 hv) ja 162 kilowattia (220 hv) ja vääntömomentit vastaavasti 280 ja 300 newtonmetriä.

Ajoakun energiasisältö on joko 60 tai 87 kilowattituntia, joilla toimintamatkat ovat 420 ja 620 kilometriä (WLTP-normin mukaan, odottaa vahvistusta). Lataukseen on paneuduttu huolella, ja Suomeen tuotavissa Sceniceissä on vakiona 22 kilowatin laturi kolmivaihevirtaa varten. Pikalatauksessa maksimiteho on isompiakkuisessa 150 kilowattia ja silloin ajoakkuun saa puolessa tunnissa noin 50 kWh virtaa. Mikäli käyttää auton Google Maps navigointia ja asettaa sinne etukäteen latauspisteen, auto valmistelee ajoakun mahdollisimman tehokasta latausta varten.

Uusi 87 kWh:n long range akku koostuu 12 moduulista, jotka voidaan erikseen vaihtaa. Tämä tuo luonnollisesti säästöä, sillä koko akustoa ei tarvitse mahdollisessa vauriotapauksessa  tapauksessa vaihtaa. Myös akkuun liittyvät ympäristöasiat ovat huomioitu huolellisesti,  sillä Renault on suunnitellut autokäytöstä poistuville akuille jatkokäyttökohteita ja kun niistä akusto vapautuu, yli 90 prosenttia akussa käytetyistä koboltista, nikkelistä sekä litiumista on kierrätettävissä.

Neljännes kierrätysmateriaaleista

Techno- ja Esprit Alpine -varustetasoissa istuinverhoilu on tehty kokonaan kierrätetyistä muovipulloista ja turvavöistä. Nahkaa autossa ei käytetä enää ollenkaan ja Renault on luopumassa sen käytöstä kaikissa autoissaan vuoden 2025 loppuun mennessä.

Uudessa Scenicissä 37 prosenttia teräsosista tehdään kierrätetystä teräksestä ja konepellin sekä ovien alumiinista peräti 80 prosenttia on kierrätettyä. Uudenlaisen panoraama-lasikaton lasista vain puolet on uutta lasia, minkä lisäksi elinkaaren päätyttyä se voidaan kierrättää 90 prosenttisesti.

MetroAuto Herttoniemessä käynnistyi Renault Scenic E-Tech electricin ennakkomyynti

Hinnat lähtevät Renault Scenic E-Tech electric 170 hv comfort range (60 kWh) evolutionin 43 390 eurosta. Jo tämä versio on erittäin hyvin varusteltu, sillä vakiovarusteena siinä on mm. mukautuva vakionopeudensäädin, älyavainkortti, Arkamys äänentoisto, lämmitettävä ohjauspyörä sekä peruutuskamera.

Lisätiedot automyyjiltämme.

MetroAuto Herttoniemi

Tilaa uutiskirje